Hupisaarten kesäkisan palkintona elämysretki Merikosken voimalaitokseen

 

Hupisaarilla käynnistyy kesäinen valokuvauskisa, jonka teemana on #LuovaVoima. Kisa toteutetaan Instagramissa. Osallistua voi omalla kuvalla, jonka tagaa #LuovaVoima tunnuksella. Teema peilaa alueen historiaa ja nykyisyyttä. Heinäkuun loppuun mennessä eniten tykkäyksiä saanut kuva voittaa. Voittajan palkintona on valokuvausretki Oulun Energian Merikosken voimalaitoksen tiloihin, jonne ei muuten ole pääsyä. Turbiineja, akseleita, mittaritauluja, venttiilejä, vesivoimaa – yleisön silmiltä kätketty voimalaitos on valokuvaavan teollisuusromantikon unelmapaikka!

Voiman historiaa

Lasaretinväylän sähkölaitos perustettiin vuonna 1903. Se oli vuonna 1888 käynnistyneen Tampereen kaupungin sähkölaitoksen jälkeen järjestyksessään toinen julkinen sähkölaitos Suomessa ja vasta neljäs koko Euroopassa. Merikosken ja sen pienempien haarojen vesivoima on ollut käytössä kaupungin perustamisen ajoilta lähtien. Ensimmäinen vesisaha perustettiin kruunun tarpeisiin vuonna 1621.

Merikosken nykyinen voimalaitos on tuottanut sähköä vuodesta 1948. 

 

Uuden ajan voima on luovuutta, näkemyksiä ja ideoita. Hupisaaret hanke ja Marjatta Halttu: ”Odotan mielenkiinnolla, millä kaikilla tavoilla Oulun #LuovaVoima voidaan nähdä”.

Kuvakisan satoa voi seurata sekä Instagramissa että myös Hupisaaret.fi sivustolla.

Valokuvauskisan säännöt

Ouluun kehitetään vetovoimaista kaupunkikulttuurin keskusta ja innovatiivista luovien alojen verkostoa nimeltä Hupisaaret. Kuvakisalla kokoamme tunnelmia, mielikuvia ja muistoja alueesta. Kuvakisaan osallistumalla kuvaaja sitoutuu jakamaan kuvansa Hupisaaret -toimijoiden yhteiseen käyttöön. Voittaja saa teeman mukaisen palkinnon sekä näkyvyyttä kuvilleen.

Kuvauksen kohteet voivat olla ihmisiä, luontoa, tekemistä, rakentamista, leikkiä, ravintolaelämää tai abstrakteja fragmentteja. Tärkeintä on, että kuvaajalla on kuviinsa täydet oikeudet ja luvat kohteilta ja että kuvat välittävät innostavaa, ilahduttavaa ja rakentavaa viestiä.

Osallistumalla kisaan, kuvaaja varmistaa olevansa yli kolmetoistavuotias, julkaisee kuvia vastuullisesti ja noudattaa Instagramin sääntöjä. Kisa ei ole Instagramin sponsoroima tai hallinnoima.

Kuvien tekijänoikeus säilyy valokuvaajalla, mutta kilpailun järjestäjät pidättävät oikeuden käyttää Instagramissa jaettuja kuvia verkkojulkaisuissaan. Painolaatuisen originaalin välittämisestä, käytöstä ja hinnasta sovitaan erikseen.

Yhteystiedot ja lisätietoja:

Marjatta Halttu

Marjatta.halttu@fluente.fi

045 274 9090

#LuovaVoima kuvat Instagramissa 

#LuovaVoima 

Sorry:

- Instagram feed not found.

Tämä sivusto vaatii uudehkon selaimen toimiakseen oikein.

Ole hyvä ja päivitä heti!