Kaupunkilaisten yhteisen kierrätystekstiiliteoksen tekemiseen voit osallistua monella tapaa. Pääperiaate on, että teoksessa käytetään kierrätysmateriaaleja; Resuja vaatteita, parittomia nappeja ja muuta poistomateriaalia. Materiaalia voit muokata haluamallasi tavalla. Voit vaikka virkata, neuloa tai ommella. Työssäsi saat omalla tavallasi kuvata ympäristösi herättämiä ajatuksia ja tunteita. Teosta voit valmistaa yhdessä muiden kanssa, tai kotona omassa rauhassa. Alla muutama vinkki osallistumiseen:

 • Tule Oulun taidemuseolle mukaan kaikille avoimiin pajoihin tekemään yhdessä. Pajoilla ohjaajat neuvovat ja antavat vinkkejä tekemiseen. Tarjolla on monenlaista tekstiilimateriaalia mistä tehdä ja työvälineitä neulomiseen, kirjomiseen, virkkaamiseen ja ompeluun. Esillä on myös pieniä tietoiskuja tekstiilin tuotannosta ja kuluttamisesta.
  Pajat ovat avoinna:
  su 14.6. klo. 12-15
  pe 26.6. klo. 16-18
  la 27.6. klo. 14-16
  su 5.7. klo. 12-15
  su 12.7 klo. 12-15

 • Tule mukaan Dodo Oulun Craftivismi -ryhmän tapaamisiin kahvittelemaan ja kokoamaan teosta. Tapaamisia järjestetään 14.6.-16.7. välillä noin joka toinen viikko. Tapaamisista tiedotetaan täällä ja facebookissa Dodo Oulun Craftivismi -ryhmän sivuilla.

 • Voit myös valmistaa oman palasi teokseen kotisohvalla ja tuoda sen Oulun taidemuseoon Näkyjen Saari -keräyslaatikkoon museon aukioloaikoina. Aukioloajat voit tarkistaa täältä:
  Kauempaa voit myös postittaa oman palasi teokseen osoitteeseen Oulun Taidemuseo, PL 44, Kasarmintie 9, Oulun Kaupunki. Merkitse kuoreen Näkyjen Saari.

 • Mikään ei myöskään estä sinua itse järjestemästä esimerkiksi Näkyjen Saari -piknikkiä ystävien tai työkavereiden kanssa. Voitte tehdä vaikka yhteisen teoksen, tai jokainen oman palansa, jotka toimitatte taidemuseon keräyslaatikkoon. Jos sinulla on oma ryhmä, jonka kanssa haluatte tehdä oman osanne työhön, ottakaa yhteys Tiinan tai Vuokkoon.

Pari juttua vielä…

 • Taidemuseolle yhteistä teosta varten toimitettuja paloja ei palauteta tekijöille.
 • Näkyjen Saari -työryhmä ripustaa teokset esille. Omin päin Hupisaarille tai muualle ripustetut työt eivät ole osa Näkyjen Saari -projektia.


Ota yhteyttä Mikä Näkyjen Saari? Kurkista Saarelle

Tämä sivusto vaatii uudehkon selaimen toimiakseen oikein.

Ole hyvä ja päivitä heti!