Mitä jos seinät voisivat puhua? Entä jos menneisyyden haamut voisivat kertoa tarinansa? Miltä tuntuisi, jos voisit jättää oman paikallisen tarinasi muiden kuultavaksi ja tarinasi liittyisi sujuvasti yhteiseen tarinapaikkojen ketjuun?

Paikkoihin liittyvän tiedon ja tarinoiden etsiminen on helpompaa kuin koskaan. Internet tarjoaa lukemattomia tietovarantoja, joiden lukeminen ja katselu vaikkapa älykännykällä on mahdollista paikassa kuin paikassa. Paikallisuutta etsivän kulkijan voi kuitenkin visuaalisesta tietotulvasta olla vaikea löytää kohtaamansa paikan todellista identiteettiä ja kuulla ”paikan ääntä”. Me haluamme tarjota ongelmaan ratkaisun ja herättää paikkoihin sidotut tarinat henkiin uudella tavalla digitaalitekniikan ja paikkatiedon avulla.


Idea tarinoiden jakamiseksi

Ideanamme on tuottaa Hupisaarilta tarinoihin perustuvaa paikkatietoa, joka on helposti niin paikallisten kuin matkailijoidenkin kuunneltavissa. Haluamme toteuttaa kesällä 2015 ”Hupisaarten tarinapaikat” nimisen pilotin, jonka avulla tarjoamme Hupisaarilla kulkeville uudenlaisen paikan kokemiseen liittyvän elämyksen sekä testaamme paikkaan sidottujen tarinoiden voimaa niin paikan brändin ja tunnettavuuden kuin laajemmin alueen yhteisöllisyyden ja paikallisten toimijoiden vahvistamisessa.

Pilotissa valitsemme Hupisaarilta noin 10 pistettä, joista keräämme tarinoita. Paikkoihin liittyvät tarinat linkitämme karttanäkymään ja tarjoamme kartan tarinapisteineen Hupisaarten internet-sivuston kautta kaikkien alueella vierailevien käyttöön. Näin Hupisaarille saapuvan kulkijan on mahdollista kuunnella mobiililaitteellaan tiettyihin pisteisiin liittyviä tarinoita ja saada ainutlaatuinen elämys Hupisaarista tarinapaikkojen avulla. Kerrotut tarinat synnyttävät kuulijassa uusia ajatuksia ja avaavat uuden tavan nähdä ja kokea ympäristöä.


Tiimi tarinan takana

Hupisaarten tarinapaikat -pilottia on toteuttamassa Oulun Yritystakomolla kokoontunut tiimi, johon kuuluu puolenkymmentä sekä kulttuurin että tekniikan osaajaa. SundaySoup-yhteisörahoitustapahtumassa saatavalla rahasummalla katetaan pilotin toteuttamiseen liittyviä kustannuksia. Rahoituksen avulla meidän on mahdollista järjestää esimerkiksi avoin tarinankeräyskilpailu, hankkia tarinankertojiksi paikallisia merkkihenkilöitä ja kattaa tarinapaikkojen perustamiseen liittyviä palvelin-, mainostus- ja opastuskustannuksia. Rahoituksen avulla kesän pilotista on mahdollisuus tehdä laadukas, niin Hupisaarten kuin koko Oulun imagoa vahvistava, yhteisöllinen palvelukokemus.

Onnistuessaan konseptia tullaan jatkokehittämään pilotista saatavan palautteen perusteella vuorovaikutteiseksi geomediasovellukseksi, jonka on mahdollista skaalautua eri paikkoihin ja käyttötarkoituksiin.


Rahoita ja tule 17.5. äänestämään tämä pilotti toteutukseen!

Tämä sivusto vaatii uudehkon selaimen toimiakseen oikein.

Ole hyvä ja päivitä heti!